Ontruimingsoefening op Dinsdag 3 mei aanstaande!
Stel je eens voor ...
'Het brandalarm begint te loeien en al je collega’s lopen verward door elkaar. Waar is de dichtstbijzijnde uitgang? Waarom doet de lift het niet? Vanwege de rookontwikkeling ziet niemand meer wat. Verwarring slaat om in paniek en er ontstaat een duwpartij bij de uitgang. Je collega’s zijn nét op tijd het gebouw uit. Maar is iedereen er eigenlijk wel?'
In het geval het gebouw snel ontruimd moet worden is het handig te weten wat je moet doen. Voor het team van Igluu staat een ontruimingsoefening gepland op 3 mei aanstaande. Die dag zal om 10.30u het brandalarm afgaan en worden nadrukkelijk álle aanwezigen verzocht het pand te verlaten en zich te begeven naar de verzamelplaats aan de voor- of achterzijde van het pand. Gelieve eventuele aanwijzingen van de medewerkers van Igluu daarbij op te volgen. Zij zullen ook aangeven wanneer de oefening is afgelopen en iedereen weer naar binnen kan. De oefening zal naar verwachting ongeveer 20 minuten duren. Wij danken jullie bij voorbaat voor jullie medewerking.
Hoe zit het met de verantwoordelijkheden van de leden zelf?
"Ik huur een kantoor bij Igluu, moet ik zelf ook iets regelen op dit gebied? En zzp-ers dan?"
Iedere werkgever is wettelijk verplicht een bedrijfshulpverlener (BHV-er) aan te stellen binnen het bedrijf. Deze kan in geval van ongevallen en / of noodsituaties zijn of haar collega's assisteren. Een zzp-er kent een dergelijke verplichting niet.
Igluu heeft binnen haar team BHV-ers aangewezen. Deze BHV-ers kunnen assisteren in het geval van ongelukken en/of noodsituaties in de vergaderruimtes en algemene ruimtes van de Igluu. Wij benadrukken echter dat werkgevers die bij Igluu flexplekken of een kantoor huren dus óók een wettelijke verantwoordelijkheid hebben op dit gebied. Het is zaak om daar goed naar te kijken - zeker als het gaat om hetgeen binnen een eigen kantoor plaatsvindt. Daarover valt meer te lezen op het internet. Bijvoorbeeld op het Arboportaal van de Rijksoverheid en de website van MKBServicedesk. Heb je hier verder nog vragen over? Kom gerust even langs.
Meer weten? Bekijk ons ontruimingsplan!
Een ontruimingsplan beschrijft wat er precies moet gebeuren om in geval van nood zoveel mogelijk mensen veilig uit het gebouw te krijgen. Ook omschrijft het ontruimingsplan wat er wordt verwacht van de bedrijfshulpverleners (BHV-ers) bij calamiteiten als brand, bommelding, stroomuitval etc. Het ontruimingsplan speelt een cruciale rol tijdens de voorbereiding op een eventuele calamiteit en is daardoor van belang tijdens een daadwerkelijke evacuatie.
Bekijk hier het ontruimingsplan van Igluu en noteer in ieder geval het interne alarmnummer : 040-8200067. |