April 2018
In deze nieuwsbrief 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp is een maandelijkse uitgave van de gemeente Haarlemmermeer. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.
 
Informatie over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp:
 
 
voor deze nieuwsbrief
 
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Startsein sloop viaducten
Op vrijdag 6 april sloopte wethouder Derk Reneman eigenhandig een deel van het viaduct aan de Plesmanlaan. Hij gaf hiermee het startsein voor de sloop van de viaducten in Badhoevedorp.  ‘De sloop van de oude A9 vordert snel en de resultaten zijn duidelijk zichtbaar in het dorp. Machtig mooi dit’ aldus de wethouder. Lees meer.
 
 
Plannen voor een nieuw centrum
 
Er wordt hard gewerkt aan een mooi ontwerp voor een nieuw centrumgebied voor Badhoevedorp. Een zeer ingewikkelde opgave maar de contouren van het ontwerp krijgen vorm. Tijdens de informatiemarkt op zaterdag 7 april is het concept ontwerp tijdens drie goed bezochte presentaties toegelicht. Bekijk het concept ontwerp.
 
Nieuwe buren dankzij sloop A9
"Moet je nou eens kijken hoe dichtbij de Burgemeester Amersfoordtschool is. Voorheen was dat bij wijze van spreken aan de andere kant van het land, je zag elkaar niet door de hoge geluidswanden en nu kunnen we naar elkaar zwaaien." Doordat de Plesmanschool en de Amersfoordtschool elkaar nu in het zicht hebben gaan ze in de toekomst meer samenwerken. Lees meer.
 
 
Atletiekvereniging van start
Op 13 maart werden de eerste meters gemaakt op de nieuwe atletiekbaan van AV Badhoevedorp! De baan is helemaal een plaatje als over een paar maanden ook het clubgebouw klaar is. Er kan in ieder geval alvast lekker hardgelopen worden. Nu de atletiek op de nieuwe baan traint is het ook tijd om het oude clubgebouw af te breken. De sloop is 9 april begonnen en duurt ongeveer 2 weken. Bekijk de foto's.
 
 
 
Informatiemarkt goed bezocht
De informatiemarkt over de gebiedsontwikkeling Badhoevedorp was een succes! Vooral voor de ontwikkeling van het centrum was veel interesse. Rijkswaterstaat liet zien hoe ver ze al zijn met de sloop van de oude A9 en het was prachtig weer om het park én de open dag bij Sporting Badhoevedorp te bezoeken. Bekijk de beelden.
 
 
“Je moet er wel een beetje vertrouwen in hebben"

 
"Door de bank genomen is mijn indruk dat we met elkaar al het nodige hebben ingebracht. En dat er wordt geluisterd." Nick van Eijk maakt deel uit van de Begeleidingsgroep voor het Centrum van Badhoevedorp. Net als de andere vertegenwoordigers die hierin zitten, praat hij al ruim een half jaar mee over het toekomstige centrum van zijn dorp. Lees over zijn ervaringen.
 
Blije sporters bij Sporting Badhoevedorp
Voorafgaand aan de eerste wedstrijd is de nieuwe locatie van de korbal- en pétanquevereniging Sporting Badhoevedorp met een knal geopend! Groot en klein genieten volop van de velden maar ook van het nieuwe clubgebouw met het zonnige terras. Op 7 april was er ook nog een open dag bij de blije sportievelingen aan de Snelliuslaan. Bekijk het filmpje.