Oktober 2018
In deze nieuwsbrief 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp is een maandelijkse uitgave van de gemeente Haarlemmermeer. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.
 
Informatie over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp:
 
 
voor deze nieuwsbrief
 
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op Stedenbouwkundig Ontwerp Centrum
Via onze website is 256 maal een reactieformulier ingevuld over het concept definitief Stedenbouwkundig Ontwerp van het centrum. Ook zijn er tientallen schriftelijke reacties ontvangen en op de diverse Facebook ‘polls’ is honderden keren gestemd. Uit de omvang van de reacties blijkt dat het onderwerp leeft in Badhoevedorp. We zijn blij dat zoveel mensen hebben gereageerd en gaan ons nu verdiepen in alle reacties. Daarna gaan deze in november naar het college van Burgemeester en Wethouders.
 
 
Tijdelijk gebruik A9

 
Waar eerst de A9 lag beginnen de eerste grassprietjes te groeien. De viaducten zijn allemaal weg en over een paar maanden verdwijnen ook de bouwhekken. Op de oude A9 is dan ruimte voor tijdelijke initiatieven. Omgevingsmanager Bart van Eijk gaat graag in gesprek met mensen die zelf de handen uit de mouwen willen steken en een stukje A9 willen gebruiken. Bekijk zijn oproep op YouTube en de informatie op onze website.
 
Schuilhoeve flink stuk dichterbij
De bouw van maximaal 700 woningen in de nieuwe wijk Schuilhoeve in Badhoevedorp is een flink stuk dichterbij gekomen. Dat is te danken, zo zegt wethouder Derk Reneman, aan het best onderbouwde bestemmingsplan ooit. Hij refereert hiermee aan de extra maatregelen waarmee grondlawaai (het geluid dat vliegtuigen produceren bij het opstijgen en landen) wordt tegengegaan. Lees meer.
 
 
Inloopavond werkzaamheden Quatrebras

 
Op 31 oktober zijn gemeente en ontwikkelaars van 17:00 - 19:00 uur in het dorpshuis om vragen te beanwoorden over de komende werkzaamheden in park Quatrebras. Heeft u bijvoorbeeld vragen over de aanleg van het plein aan de Snelliuslaan, de bouwwerkzaamheden van de woningen, losloopgebieden of over de ontsluiting van de Bloemenbuurt en Lentezijde? Loop dan gerust even binnen. Lees meer.
 
 
Veel belangstelling voor Sloterbrug
Donderdag 19 september was de eerste informatiebijeenkomst over de nieuwe Sloterbrug. De uitgangspunten in het gepresenteerde voorstel zijn onder andere betere verkeersveiligheid, betere doorstroming voor de auto en ook het tegengaan van extra sluipverkeer. De aanwezigen tijdens de bijeenkomst vroegen ook om aandacht voor de hele verkeerssituatie in Badhoevedorp en in Sloten. Lees meer.
 
 
Nieuwe plek voor Vomar

 
Vomar verhuist eind 2018 naar een tijdelijk pand, voor een periode van drie tot maximaal 10 jaar. Het tijdelijke pand komt vlak naast het huidige pand. Het is de bedoeling dat Vomar uiteindelijk een plek krijgt in het centrum van Badhoevedorp. Het huidige pand wordt zodra dit kan gesloopt en omgezet naar parkeerruimte. Na vertrek van de Vomar naar het centrum komt er op de oude locatie ruimte voor woningen.
 
 
Start aanleg plein Snelliuslaan
De aannemer is deze week begonnen met de aanleg van het Franse plein tussen het dorpshuis en de kinderboerderij. Dit wordt een plein waar voor zowel jong als oud van alles te doen is. Er komen onder andere een groot schaakspel, een speelboom, een steltenparcours en diverse zitplekjes. Het Franse plein wordt ook een plein met ecologische muurtjes, planten en bloemen. Eind van het jaar is het plein klaar. Lees meer.