Nieuwsbrief
 

NOVEMBER 2011
 
DEZE MAAND
 
 
 
 
 
 
MONTCLAIR
IN DE PERS
 
 
 
 
CONTACT
 
+31 (0)35 5286 120 info@montclair.nl
 
Marathon 6
1213 PK Hilversum
 
Postbus 141
1200 AC Hilversum
 
DEZE NIEUWSBRIEF DOORSTUREN?
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie of geinteresseerde van MontClair.
 
Wil u uw gegevens wijzigen of de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dit kan onderaan deze nieuwsbrief.

Roerige tijden
Het zijn roerige tijden. Niet alleen in onze branche, maar in heel Europa. Wellicht wordt uw bedrijfsvoering hier ook door getroffen en beïnvloedt dit uw beslissingen die u de komende tijd moet gaan maken.
 
Zoals u van MontClair mag verwachten zullen wij blijven investeren om u als klant ook in de toekomst goed te kunnen adviseren en ondersteunen met maatwerk gerichte oplossingen en praktische uitwerkingen.
 
Komend jaar zal MontClair een zeer geavanceerd Online Benefits Systeem in Nederland introduceren, BenPal genaamd. Dit systeem maakt het voor de werknemer mogelijk om op een eenvoudige manier meer inzicht te krijgen in alle arbeidsvoorwaarden (incl. pensioen) en voor de werkgever om deze voorwaarden overzichtelijk te administreren en beheren. Nieuwsgierig?
Kijk alvast op www.benpal.com.
 
 
Met vriendelijke groet,
 
Arnold Klapwijk
Algemeen Directeur MontClair
 
WGA Beschikking 2012: wel of niet uittreden?

Eind deze maand ontvangt u mogelijk een beschikking ‘gedifferentieerde premie WGA 2012’ van de Belastingdienst (als u tenminste geen eigen risicodrager bent voor de WGA).
 
Wij raden u aan de beschikking te laten controleren. Hiermee voorkomt u dat u een (onterecht) hoge premie aan de Belastingdienst moet betalen. Zodra u de beschikking heeft ontvangen, kunt u contact opnemen met een van onze consultants. Zij helpen u graag verder en geven u onafhankelijk advies.
 
Wat wij u alvast kunnen vertellen is dat er vanaf 1 januari 2012... Lees verder
 
Indexclausule niet meer gepubliceerd: wat zijn de gevolgen?
 
Zeer recent heeft het Verbond van Verzekeraars besloten om dit indexcijfer niet langer te publiceren met als gevolg dat de Indexclausule haar werking verliest.
 
Dit is onwenselijk want door het stijgen en dalen van de prijzen ontstaan afwijkingen tussen het verzekerde bedrag en de waarde van de verzekerde zaken: prijsstijging leidt bij ongewijzigde verzekerde bedragen tot een gedeeltelijke schadevergoeding en prijsdaling brengt met zich mee dat het verzekerde bedrag te hoog wordt en er dus onnodig te veel premie wordt betaald.
 
 
Levensloop of vitaliteitssparen?
 
Vanaf 2013 worden de spaarloon- en levensloopregeling vervangen door de vitaliteitsregeling. Wat houdt deze vitaliteitsregeling precies in? En wat gebeurt er met de huidige spaarloon- en levens-loopregeling tot aan de vervanging in 2013? MontClair zet het allemaal voor u op een rij.
 
 
Mijnpensioenoverzicht.nl: maken uw werknemers er al gebruik van?
 
Sinds begin dit jaar is het voor u en uw werknemers mogelijk om het Pensioenregister in te zien op Mijnpensioenoverzicht.nl, waar u snel en eenvoudig een compleet overzicht krijgt van alle pensioenaanspraken bij de verschillende verzekeraars en pensioenfondsen.
 
Is het Pensioenregister ook al in uw organisatie ingeburgerd? Zijn uw werknemers al voldoende op de hoogte van het bestaan van het Pensioenregister? Hier vindt u alle ins en outs van het Pensioenregister nog even op een rij.