Het Landelijk Platform GGz is de koepel van patiënten- en familie-verenigingen  en regionale cliëntenorganisaties in de geestelijke gezondheidszorg. Wij behartigen de belangen van 1 miljoen mensen die jaarlijks gebruik maken van de ggz.
 
Nieuwsbrief
februari  2016
 
 
Route naar jeugdhulp nog steeds lang, onduidelijk en onaangenaam
Niet weten waar je terecht kunt, als je de jeugdhulp voor je kind wilt regelen. Veel te lang wachten op een reactie van de gemeente. En je niet gehoord en serieus genomen voelen. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten uit de Jaarrapportage 2015 van de Monitor Transitie Jeugd.
 
 
Reactie LPGGz op rapportage 'Personen met verward gedrag'
De tussenrapportage van het Aanjaagteam Verwarde Personen brengt de problematiek van personen met verward gedrag goed in beeld, vindt het Landelijk Platform GGz. Het LPGGz is van mening dat er nog een aantal grote belemmeringen zijn voor mensen om tijdig zorg en ondersteuning te ontvangen.
 
 
 
ZiN-brochure biedt wegwijs in woud van zorgwetten en -loketten
Waar kun je als cliënt of als familielid aankloppen? Welke instantie regelt de zorg en de ondersteuning voor mensen met een psychische aandoening? Welke instantie betaalt deze zorg? Dat kunt u lezen in de brochure 'Zorg en ondersteuning voor mensen met een psychische aandoening' van het Zorginstituut Nederland.
 
 
 
Angst of dwang: Moet uw zorg beter?
Eén op de drie mensen met angst of dwang vindt dat verwijzing naar een specialist beter en sneller moet. Eén op de vijf mensen met angst of dwang heeft er maar weinig vertrouwen in dat behandeling helpt. De voorlopige resultaten van de ADF-enquête wijzen daarop, maar klopt dit beeld? Heef u ervaring met angst en dwang? Geef dan uw input en vul de online enquête in. Dit kan tot uiterlijk 1 maart.

Vul direct de vragenlijst in 
 
GGZ criteria-waaier helpt bij inbreng cliënten- en familieperspectief
Deze week verscheen de criteria-waaier voor de ggz. Cliënten- en familievertegenwoordigers kunnen deze waaier gebruiken bij de beoordeling van de nieuwe kwaliteitsstandaarden voor de ggz. Aan de hand van zes thema's helpt de waaier om op systematische wijze het cliënten- en familieperspectief in te brengen.
 
 
Meld je aan voor de projectgroep Naasten in Kracht
Wil je als cliënten- of familieorganisatie meewerken aan een digitale toolkit, om naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid te ondersteunen? Meld je dan aan voor de projectgroep Naasten in Kracht.
 
 
Praat mee over de beste zorg voor mensen met een depressie
Heb je ervaring met Depressie? Neem dan twee minuten de tijd en praat mee over de beste zorg voor mensen met een Depressie en Dysthymie (chronische depressie). De antwoorden worden verwerkt in een Zorgstandaard.
 
 
Hulp van buren en vrijwilligers is vaak tijdelijk
Mensen met een beperking waarderen de hulp van buren en vrijwilligers. Maar een blijvende oplossing is het meestal niet. Dit blijkt uit 190 diepte-interviews die de afgelopen maanden zijn gehouden binnen het programma Aandacht voor iedereen (AVI).
 
 
Werken als een gek, handleiding voor werken met een psychische aandoening
In 'Werken als een gek, dé handleiding voor werken met een psychische aandoening', vertelt Marieke Sweens aan de hand van haar persoonlijke verhaal hoe je als werknemer je psychische aandoening bespreekbaar kunt maken en hoe je daar als werkgever mee omgaat.
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief van het Landelijk Platform GGz omdat u een relatie van ons bent. 
 
Tips voor de redactie? Mail naar communicatie@platformggz.nl.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld u zich dan hier af. 
Landelijk Platform GGz 
Maliebaan 87
3581 CG Utrecht
030-236 37 65