November 2018
In deze nieuwsbrief 
 

 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp is een maandelijkse uitgave van de gemeente Haarlemmermeer. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.
 
Informatie over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp:
 
 
voor deze nieuwsbrief
 
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Bomen bij knooppunt Badhoevedorp

 
Rijkswaterstaat plant ruim 1500 bomen bij de knoop Badhoevedorp A9/A4. Aannemer CBB heeft de afgelopen maand al bijna 400 bomen neergezet. In 2019 gaat de aanplant van de zomereiken, esdoorns en meidoorns verder. Rijkswaterstaat compenseert alle beplanting die verdwenen is bij de omlegging van de A9. Waar mogelijk bij Badhoevedorp. Vooral binnen en rond het knooppunt Badhoevedorp is veel plek voor compensatie.
 
Meerderheid gemeenteraad zegt 'ja' tegen Schuilhoeve
Op 15 november 2018 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan Schuilhoeve vastgesteld. Het definitieve bestemmingsplan wordt kort na de jaarwisseling ter inzage gelegd. Eén van de volgende stappen in het proces is het herzien van het Stedenbouwkundig Ontwerp. U kunt de raadsvergadering waar het plan besproken is terugkijken bij de uitzendingen van het Raadsplein. Het raadsvoorstel over het bestemmingsplan  kunt u bekijken via onze website.
 
 
Reacties Stedenbouwkundig Ontwerp centrum

 
Er is volop gereageerd op het concept Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp (DSO) van Badhoevedorp centrum. Uit de inzendingen blijkt dat een meerderheid vindt dat het parkeren gratis moet blijven en het nieuwe plein busvrij. Verder vinden de meesten dat de aansluiting van het dorpsplein met het Lint zo groen mogelijk moet zijn. Meer uitkomsten staan in de eerste samenvatting van de ontvangen reacties op onze website. Samen met een uitleg over wat er verder gaat gebeuren.
 
AV Badhoevedorp neemt clubgebouw in gebruik
Atletiekvereniging Badhoevedorp traint sinds afgelopen maart op de nieuwe locatie. En hoewel de baan al helemaal klaar was, het clubgebouw was dat nog niet. Begin november kreeg de vereniging de sleutel van het prachtige clubgebouw op de Veldpost. Het nieuwe gebouw met daarin de kantine, toiletten en douches is inmiddels in gebruik genomen. De club en gemeente richten de komende weken het gebouw en de buitenomgeving nog verder in. Meer informatie staat op de website van AV Badhoevedorp.
 
 
Duurzaam speeltoestel bij de Sporthoeve

 
Ook speeltoestellen kunnen duurzaam worden hergebruikt. Het is niet in drie tellen geregeld, maar het kán wel. De gemeente Haarlemmermeer heeft hiermee ervaring opgedaan. Sterker nog, het speeltoestel dat sinds afgelopen zomer bij SportPlaza de Sporthoeve staat is refurbished! Dit speeltoestel is dus eerder gebruikt, daarna opgeknapt en krijgt hier een tweede leven. Lees meer over de gerecyclede speeltoestellen.
 
 
Werkzaamheden Kinderboerderij de Hoeve
De aannemer is druk in de weer met graafmachines bij de aanleg van het Franse plein aan de Snelliuslaan. Ook bij de kinderboerderij verzetten ze bergen werk.  Deze krijgt onder andere nieuwe bestrating, een nieuwe kippenren, een nieuwe geitenstal en nieuwe speeltoestellen. Op de Facebookpagina van de Hoeve staat of de kinderboerderij open is voor bezoekers. U kunt wel terecht voor eieren, honing en dierproducten. De speeltoestellen en planten komen begin volgend jaar.   
 
 
2000 likes op onze Facebookpagina!

 
Alweer 2000 likes op de Facebookpagina Badhoevedorp in Ontwikkeling! Naast de nieuwsberichten op onze website en in deze nieuwsbrief houden we Badhoevedorp ook via Facebook op de hoogte van de veranderingen in het dorp. Meer dan 2000 mensen volgen ons en reageren op de berichten! Om dat te vieren hebben we op een aantal locaties een feestelijk gebakje uitgedeeld. Bekijk het filmpje op onze Facebookpagina.