September 2016 - Werkzaamheden A9
In deze nieuwsbrief 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp is een maandelijkse uitgave van de gemeente Haarlemmermeer. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.
 
Informatie over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp:
 
 
voor deze nieuwsbrief
 
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Grootste viaduct op het tracé A9 Badhoevedorp
 
In het weekend van 24 september wordt het meest uitdagende gedeelte in het traject van de Omlegging A9 Badhoevedorp geplaatst. De grootste overspanning van 43 meter lang en 65 meter breed (over de Schipholspoorlijn) wordt in 52 uur gerealiseerd. Voor de enorme logistieke operatie worden de A4 en het spoor deels gesloten. Lees meer
 
 
Verkeershinder in nacht van 24 september op A4 en A9
 
 
Voor de nieuwe A9 bij Badhoevedorp werkt Rijkswaterstaat aan de bouw van een viaduct over de A4 en de Schiphol-spoorlijn. Vanwege de werkzaamheden krijgen weggebruikers te maken met nachtelijke wegafsluitingen en verkeersstops. Schiphol is tijdens deze werkzaamheden bereikbaar. Lees meer  
 
 
Werkzaamheden onder het viaduct
De winkels onder het viaduct bij de PA Verkuijllaan zijn helemaal weg. 29 augustus is gestart met de sloop van de panden. Het straatwerk is zo goed als klaar zodat alles er netjes uitziet tot de sloop van de A9 echt gaat beginnen. Meer informatie over de Omlegging van de A9 vindt u op de projecpagina A9: omlegging bij Badhoevedorp van Rijkswaterstaat.
 
 
Participanten nemen een kijkje achter de schermen
De aanleg van de A9 buiten het dorp vordert gestaag. Op 6 september organiseerden gemeente en aannemer CBB dan ook een kijkje achter de schermen voor de leden van de diverse begeleidingsgroepen en de klankbordgroep Badhoevedorp. Tijdens een informatieve bustour werden de highlights van deze indrukwekkende bouwplaats bezocht. 
 
 
Foto’s A9 – zomer 2016
 
Naast de maandelijkse foto’s van het project, zijn in de zomerperiode ook luchtfoto’s gemaakt. Een helikopter vloog over het projectgebied heen om onder andere de nieuwe situatie op de A9 vast te leggen. In het beeldverslag  vindt u de foto’s van de werkzaamheden die fotograaf Henk Roolvink in de maanden juli en augustus heeft gemaakt. De in totaal 15 luchtfoto’s zijn allemaal terug te vinden zijn in de beeldbank van Rijkswaterstaat.