Nieuwsbrief
 

Mei 2017
 
CONTACT
 
+31 (0)35 5286 120 info@montclair.nl
 
Marathon 6
1213 PK Hilversum
 
Postbus 141
1200 AC Hilversum
 
DEZE NIEUWSBRIEF DOORSTUREN?
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie of geinteresseerde van MontClair.
 
Wil u uw gegevens wijzigen of geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dit kan onderaan deze nieuwsbrief.

Hoe houden we langer werken gezond?
 
De AOW leeftijd gaat steeds verder omhoog. Vanaf januari 2018 stijgt de AOW leeftijd verder naar 68 jaar. Een kleine zoektocht op internet leert mij dat mijn eigen ‘te verwachten’ AOW leeftijd 69,5 jaar is. Nog een hele tijd werken dus. Wat ik mij direct afvraag is: hoe zit dat met al mijn al opgebouwde pensioenen en wat is eigenlijk de AOW-leeftijd van mijn partner?
 
Die schuivende AOW-leeftijd brengt dus veel vragen met zich mee voor zowel werknemers als werkgevers. In deze editie van de nieuwsbrief besteden we aandacht aan dit onderwerp. Ik wens u veel leesplezier!
 
 
Patricia Schellen
Director Employee Benefits
 
Verhoging pensioenleeftijd naar 68 jaar

Op 1 januari 2018 gaat de pensioenrichtleeftijd omhoog naar 68 jaar en zal de pensioenregeling van uw werknemers aangepast moeten worden. De pensioenleeftijd gaat omhoog omdat de levensverwachting is gestegen. In de wet is namelijk opgenomen dat de pensioenleeftijd vanzelf opschuift met de levensverwachting.
 
 
Duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers

Het belang van de gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers neemt toe en daarmee ook de verantwoordelijkheid van de werkgever. Er zijn verschillende manieren om als bedrijf initiatieven op dit gebied te financieren en betaalbaar te maken en zo een bijdrage te leveren aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers.
 
 
Financiële planning: wat is het precies?

Bij financiële planning draait het maar om één ding: op langere termijn over voldoende inkomen en vermogen beschikken om financiële wensen te vervullen en om risico’s op te vangen.  Hoe kun je als werknemer het gewenste resultaat bereiken? En wat kun je als werkgever doen om hen hierin te ondersteunen?
 
 
WannaCry-virus: bent u verzekerd?

Verzekeraars hadden hun handen vol aan het beantwoorden van vragen over cybercrime-verzekeringen. De schrik zit er goed in bij bedrijven nadat honderdduizenden computers besmet waren geraakt met het WannaCry-virus. Wat weet u over een cybercrimeverzekering? En is uw bedrijf wel verzekerd tegen dit soort cyberaanvallen?
 
 
Zorgplicht werkgevers bij nieuwe wetgeving pensioenen

Per 1 september 2016 is de Wet Verbeterde Premieregeling in werking getreden. Het doel van deze wet is om werknemers met een beschikbare premieregeling de mogelijkheid te bieden om te kiezen tussen een vastgestelde of een variabele pensioenuitkering (doorbeleggen na pensionering).