Januari 2018
In deze nieuwsbrief 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp is een maandelijkse uitgave van de gemeente Haarlemmermeer. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.
 
Informatie over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp:
 
 
voor deze nieuwsbrief
 
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Badhoevedorpers zien de overkant
Bulldozers rijden af en aan om de oude A9 te slopen. Ook de geluidsschermen moesten eraan geloven. De overkant komt daardoor na vele jaren soms opeens in zicht! Piet Bouwhuis heeft zelf een deel van het geluidsscherm voor zijn huis in de Adelaarstraat gesloopt. Bekijk de reportage.
 
 
Nieuw adres projectteam
 
Vanaf 31 januari 2018 heeft het projectteam Gebiedsontwikkeling Badhoevedorp op woensdagen haar werkplek aan de Sloterweg 135 in Badhoevedorp. Dit is in het centrum boven Brasserie De Waterwolf. U bent hier van harte welkom, bij voorkeur op afspraak. Lees meer.
 
Planning gebiedsontwikkeling 2018
Wat? Waar? Wanneer? Benieuwd wat er het komende halfjaar allemaal staat te gebeuren in Badhoevedorp? Dat ziet u op onze planning van 2018. Op de website en via deze link is de planning ook te downloaden.
 
 
 
Fondsen gezocht voor Groene Singel

  Tussen Lijndenhof en Quatrebras komt straks een groene singel. Goed voor de natuur en dieren, maar ook heerlijk om te wandelen. Samen met de begeleidingsgroep Lijndenhof-Groene Singel is het uiteindelijke ontwerp tot stand gekomen. Om alle wensen te kunnen uitvoeren zijn extra fondsen nodig. Lees meer.
 
Binnenkort weer wandelen, sporten en spelen in Park Quatrebras
Het is nu nog kaal (en nat), maar dit jaar gaat er nog behoorlijk wat veranderen in park Quatrebras. Dit kwartaal legt de aannemer bruggen, paden en groen aan. Dan wordt het snel mooier. Hoe gaat het park er ook al weer uitzien? Dat ziet u hier.
 
 
Anemoonpad tijdelijk afgesloten

 
Vanaf 1 februari is het Anemoonpad deels afgesloten. Het pad is dicht tussen de Brisbanestraat en Fuchsiastraat. Na 19 februari gaat het Anemoonpad verder dicht, tot het Begoniapad. De afsluiting duurt maximaal 4 maanden. Om welke delen van het fietspad het gaat en welke omleidingsroutes er zijn vindt u hier.
 
Bouwverkeer woongebied Quatrebras
De aannemer maakt de komende tijd de grond in Quatrebras bouwrijp. Bij bouwrijp maken hoort onder andere het aanleggen van de riolering en het aanleggen van bouwwegen. Het bouwverkeer naar het nieuwe woongebied maakt gebruik van de “oude” Amsterdamse baan en rijdt niet door het dorp. In februari wordt ook de politiezendmast aan de Robert Kochstraat (naast de ANWB) verwijderd. De vervangende mast heeft vorig jaar al een plek gekregen naast de korfbalvereniging. 
 
 
 
Atletiekbaan startklaar

 
Atletiekvereniging Badhoevedorp moet nog heel eventjes wachten, maar hun nieuwe baan in Sportpark de Veldpost is bijna af. Het clubgebouw is deze zomer pas klaar. Om het komende seizoen toch lekker te kunnen sporten kunnen de leden voor het omkleden gebruikmaken van de Wildenhorst en er wordt tijdelijk een overdekte schuilplaats mèt toilet geplaatst bij de nieuwe baan.
 
Meedenken over verkeer en vervoer
De leden van het platform Badhoevedorp praten op 5 februari over verkeer en vervoer. Wat kan beter voor fietsers, voetgangers en automobilisten in Badhoevedorp. Daar hoort ook het openbaar vervoer, de Sloterbrug en de Ringdijk bij. Tijdens de afgelopen dorpsraadvergadering konden bewoners al ideeën aandragen.  Lees meer.
 
 
Leerlingen maken plannen voor postzegelparkjes

 
Leerlingen van het Kaj Munk Technasium onderzoeken op verzoek van Vereniging Dorpsraad Badhoevedorp hoe je van twee grasveldjes parkjes kunt maken. De leerlingen hebben samen met bewoners, dorpsraad en NMCX ter plekke onderzoek gedaan. De aanleg van de parkjes wordt mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente. U kunt de ontwikkelingen volgen op www.hallobadhoevedorp.nl   
 
Wekelijks spreekuur sloop A9
De eerste weken van 2018 is er wekelijks een inloopspreekuur voor bewoners die vragen of zorgen hebben over de sloop van de oude A9. De koffie staat op woensdagochtend tussen 09.30 en 10.30 uur klaar in het dorpshuis aan de Snelliuslaan. Meer informatie.