Nieuwsbrief
 

DECEMBER 2011
 
DEZE MAAND
 
 
 
 
 
 
SPONSORING
MontClair is sponsor van "Stichting SOS Dolfijn". Lees er meer over op hun website.
 
CONTACT
 
+31 (0)35 5286 120 info@montclair.nl
 
Marathon 6
1213 PK Hilversum
 
Postbus 141
1200 AC Hilversum
 
DEZE NIEUWSBRIEF DOORSTUREN?
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie of geinteresseerde van MontClair.
 
Wil u uw gegevens wijzigen of de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dit kan onderaan deze nieuwsbrief.

Wij willen u bedanken!
Wij willen u bedanken voor weer een jaar hele fijne samenwerking. MontClair hecht er veel waarde aan om een goede persoonlijke relatie met u te hebben.
 
Bij veel bedrijven gaat het jaar 2011 waarschijnlijk de boeken in als een 'stormachtig' jaar, zowel in politiek als in financiëel opzicht. Misschien ook bij u en bent u zich aan het voorbereiden op het jaar 2012 en alle veranderingen die nog komen gaan.
 
Als uw partner voor (maatwerk) adviezen staan wij u bij, ook in een veranderende omgeving! Neem gerust contact met ons op als u wilt weten of de veranderingen impact hebben op uw risico management, verzekeringen en employee benefits.
 
Met vriendelijke groet,
Het MontClair team
 
3-daagse opleiding Case Management

Heeft u behoefte om zelf de touwtjes in het verzuim en re-integratieproces in handen te houden, maar mist u de juiste kennis over case management? Dan is deze 3-daagse opleiding iets voor u!
 
Als adviseur op het gebied van verzuim en arbeidsongeschiktheidrisico’s komen wij veel werkgevers tegen die hun kennis op het gebied van case management willen verbreden. Daarom zijn wij een samenwerking aangegaan met ENgage Werkgeversadvies en kunnen wij u nu een Basisopleiding Case management bij verzuim en arbeidsongeschiktheid aanbieden.
 
 
MontClair verzekert spannend transport: Orka Morgan
 
Het Dolfinarium is al jaren klant bij MontClair, een bijzondere klant welteverstaan!
 
Niet alleen zijn de risico's die het Dolfinarium loopt anders dan doorgaande bedrijfsrisico's, maar als het om hele bijzondere dieren gaat is het helemaal extra speciaal.
 
Lees hier meer over het (verzekerde) transport van Orka Morgan naar Loro Parque op Tenerife.
 
"The best of both worlds"
 
Met deze uitdrukking kan de samenwerking tussen MontClair en de Engelse makelaar Jardine Lloyd Thompson (JLT) het beste getypeerd worden. Deze samenwerking komt goed tot uitdrukking in de intensieve samenwerking tussen MontClair en JLT op het gebied van het verzekeren van Vastgoed fondsen in Nederland en de rest van Europa.
 
Lees hier meer hierover in het zojuist verschenen artikel in Risk Specialist, een uitgave van JLT Specialty Limited.
 
Loondoorbetaling bij 65 plussers?
 
Graag informeren wij u over de plannen die de regering heeft met betrekking tot werken na de 65 jarige leeftijd. Minister Kamp heeft aangegeven dat voor 65 plus werknemers een lichter arbeidsrechterlijke regime gaat gelden.
 
Hoewel het wetsvoorstel met wijzigingen pas begin volgend jaar verschijnt, zijn er toch al enkele interessante wijzigingsvoorstellen besproken tijdens een overleg van minister Kamp met de tweede Kamercommissie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Een samenvatting hiervan willen wij u niet onthouden:
 
 
Nieuwe clausule in transportpolissen als gevolg van EU-sancties

Door Martine Hinterding
 
Omdat vanuit de Europese Unie steeds vaker economische sancties worden opgelegd aan landen, is door het Verbond van Verzekeraars i.s.m. de Vereniging Nederlandse Assurantie Beurs een modelclausule opgesteld die het mogelijk maakt transporten te verzekeren doch onder uitsluiting van het belang van ingezetenen van een land dat onder een genomen sanctie valt. Daarmee wordt voorkomen dat voor iedere nieuwe sanctie voorwaarden dienen te worden aangepast.

De clausule

Voor alle nieuwe transportpolissen, of met vervaldatum vanaf 1 januari 2012 moet een van de volgende clausules opgenomen worden ( dit geldt ook voor de werkmaterieelpolissen):