Het Landelijk Platform GGz is de koepel van patiënten- en familie-verenigingen en regionale cliëntenorganisaties in de geestelijke gezondheidszorg. Wij behartigen de belangen van 1 miljoen mensen die jaarlijks gebruik maken van de ggz.
 
Nieuwsbrief
april 2016
 
 
Samen zijn we MIND. Doen jullie mee?
"Ik heb het geluk dat ik in mijn werk regelmatig mensen tegenkom met bijzondere verhalen. Mensen die te maken hebben met een psychische kwetsbaarheid en die dit inzetten om anderen te helpen. Mensen die in hun eigen kracht staan, of die juist op zoek zijn naar hun eigen kracht. Mensen zoals Marieke, Melissa en John."
 
 
AO 31 maart: Doorzettingsmacht Jeugdhulp gaat door
Tijdens het Algemeen Overleg Jeugd van 31 maart is positief gereageerd op het voorstel van het LPGGz voor een Doorzettingsmacht Jeugd. Het LPGGz is erg blij met dit resultaat. Als ouders vastlopen en niet op tijd de noodzakelijke hulp of complexe zorg voor hun kind krijgen, moeten ze kunnen bellen met een landelijk bekend telefoonnummer.
 
 
Model Kwaliteitsstatuut klaar
Op 29 maart is het Model Kwaliteitsstatuut definitief geworden. Dit kwaliteitsstatuut vloeit voort uit het advies van de commissie Meurs in mei 2015. Deze commissie stelde dat het duidelijk moet worden voor de patiënt wie regiebehandelaar kan zijn in welke fase van het behandeltraject van een ggz-patiënt (van intake tot behandeling tot nazorg tot herstel).
 
 
Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz publiceert eerste kwaliteitsstandaard
Het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGz heeft Landelijke GGz Samenwerkingsafspraken laten ontwikkelen voor huisarts, generalistische basis ggz en gespecialiseerde ggz. Daarmee is de eerste kwaliteitsstandaard van het Netwerk een feit.
 
 
LPGGz: Wetsvoorstel selectieve woningtoewijzing leidt tot stigmatisering en uitsluiting
Het Landelijk Platform GGz vreest dat het wetsvoorstel ‘Maatregelen voor selectieve woningtoewijzing op basis van screening’ leidt tot stigmatisering en uitsluiting van mensen met een psychische kwetsbaarheid, die in een periode van verwardheid overlast hebben bezorgd of strafrechtelijke overtredingen hebben begaan.
 
 
Denk mee en verbeter de zorg voor mensen met SOLK
Voor de zorgstandaard SOLK (Somatisch onvoldoende verklaarde lichamelijke klachten) zijn we op zoek naar ervaringsdeskundigen die mee willen lezen met de ontwikkelgroep. Je leest en becommentarieert concept-stukken en ondersteunt onze mensen in de ontwikkelgroep.
 
 
U ontvangt deze nieuwsbrief van het Landelijk Platform GGz omdat u een relatie van ons bent. 
 
Tips voor de redactie? Mail naar communicatie@platformggz.nl.
Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Meld u zich dan hier af. 
Landelijk Platform GGz 
Maliebaan 87
3581 CG Utrecht
030-236 37 65