Maart 2017
In deze nieuwsbrief 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp is een maandelijkse uitgave van de gemeente Haarlemmermeer. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.
 
Informatie over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp:
 
 
voor deze nieuwsbrief
 
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
18 maart informatiemarkt
 
Kom op zaterdag 18 maart naar de  informatiemarkt in Badhoevedorp. Een middag vol informatie,  kinderactiviteiten en meedenken over het centrumgebied, het tijdelijk gebruik van de A9 en de groene singel. Maak een wandeling door het park, een fietstocht naar het centrum en een rondleiding langs de A9. Bekijk hier het programma.
 
 
Kinderboerderij de Hoeve is blij
In de omgeving van het dorpshuis wordt ruimte gemaakt voor de nieuwe velden en het clubhuis van korfbal, pétanque en C2000 mast. De weide van de kinderboerderij wordt verplaatst, er komen nieuwe schuilhutten voor de dieren en een groter speelveld. Kinderboerderij de Hoeve is erg blij met alle veranderingen. Lees meer.
 
 
 
Groene singel Lijndenhof
 
Tussen Lijndenhof en Quatrebras komt straks een groene singel. Goed voor de natuur en dieren, maar ook heerlijk om te wandelen. Wilt u ook meedenken over het ontwerp?
Stuur een e-mail aan badhoevedorp@haarlemmermeer.nl 
of kom naar de informatiemarkt op 18 maart. Meer informatie over de groene singel.  
 
Bomen verplant
Op 6 maart is een aantal bomen vanuit de weide van de kinderboerderij verplant naar het nieuw aan te leggen franse plein bij de korfbal- én petanquevereniging. De bomen zijn verplaatst met een zogenaamde verplantmachine. Van deze bijzondere operatie kunt u hier de beelden bekijken. 
 
 
Opening nieuwe A9 richting Haarlem
 
De opening van de nieuwe A9 richting Haarlem staat gepland voor het weekend van 8 april. In dat weekend moet nog heel veel gebeuren in relatief korte tijd. Het is voor het werk van belang dat de weersomstandigheden optimaal zijn. Is dat niet het geval dan wordt de opening verplaatst naar week 19. Nieuws over de omlegging vindt u op de website van Rijkswaterstaat.
 
NOWAY A9 festival
Groot feest op de oude A9 snelweg door Badhoevedorp! Op 3 juni is er een spetterend festival georganiseerd door het dorp voor het dorp. Optredens op verschillende podia, foodtrucks, shows en demo's van sportverenigingen, springkussens en aan het eind van de avond een grote SLOTACT. We houden u op de hoogte! Meer informatie op Facebook NOWAY A9 festival.
 
 
Bestemmingsplan Meet Inn
 
In Amsterdam op Bussiness Park Amsterdam Osdorp, is een omgevingsvergunning aangevraagd voor een 'Meet Inn', dit is een accommodatie met restaurant, een grote indoor speeltuin, midgetgolf, bowling, lasergame en trampolinehal. Lees hier meer over het bestemmingsplan.
 
Netuitbreiding A4-zone
Om aan de elektriciteitsbehoefte in de omgeving van Schiphol te kunnen voldoen is een nieuw 150/20 kV-transformatorstation nodig. Dit station wordt aangesloten op het bestaande elektriciteitsnetwerk met ondergrondse kabels vanaf de transformatorstations Vijfhuizen en Nieuwe Meer. Bekijk de informatie.
 
 
Inloopspreekuur omgevingsmanager
 
Op donderdag 16 maart is het eerstvolgende inloopspreekuur in het dorpshuis voor bewoners die vragen hebben over de sloop van de A9. U bent tussen 09.30 en 10.30 uur ook van harte welkom met andere vragen over de gebiedsontwikkeling.  Behalve de omgevingsmanager van de gemeente, zijn Rijkswaterstaat en  aannemer CBB aanwezig. Meer informatie.