Maart 2018
In deze nieuwsbrief 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
Deze nieuwsbrief over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp is een maandelijkse uitgave van de gemeente Haarlemmermeer. Abonnees ontvangen de nieuwsbrief per e-mail.
 
Informatie over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp:
 
 
voor deze nieuwsbrief
 
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
Sloop viaducten A9
Na half maart worden de viaducten in Badhoevedorp gesloopt. Als eerste het viaduct aan de Plesmanlaan. De sloop van een viaduct duurt ongeveer 5 weken. Rijkswaterstaat informeert direct omwonenden onder andere met een informatieavond. De aannemer voert het puin af via de oude A9. Zo is er het minste overlast. Lees meer informatie over de sloop.
 
 
Informatiemarkten 2018
 
Wanneer worden de eerste woningen gebouwd? En wanneer worden de viaducten gesloopt? Hoe is het met de plannen voor het centrum? Wat zijn de plannen voor de Sloterbrug? Tijdens de informatiemarkten op 7 april en 13 oktober én tijdens de braderie op 9 juni kunt u over deze onderwerpen en meer weer volop informatie krijgen. Zet de data alvast in uw agenda! Meer informatie volgt.
 
Bouwrijpmaken Quatrebras
In Quatrebras maakt de aannemer de grond bouwrijp voor de woningen in deelplan A. Bij bouwrijpmaken leggen we de hoofdriolering en bouwwegen aan. Deze werkzaamheden zijn eind maart 2018 klaar. Vanaf het tweede kwartaal beginnen ontwikkelaars AM en Bohemen met de bouw van de eerste woningen. Bekijk hier de foto’s.
 
 
Meepraten over centrumgebied
 
Hoe kan een aantrekkelijker centrum gemaakt worden in Badhoevedorp? Bewoners, Dorpsraad, ontwikkelaars, vastgoedeigenaren, winkeliers, business club en gemeente steken regelmatig de koppen bij elkaar om tot een mooi plan te komen. Bekijk de voortgang via moodboards en verslagen op onze website.
 
Sporting Badhoevedorp kan aan de slag
Begin maart krijgt Sporting Badhoevedorp de sleutels van hun nieuwe clubhuis. Vanaf 1 april kunnen de leden dan lekker buiten korfballen op de nieuwe velden of een potje pètanque spelen op de nieuwe banen. Bekijk hier de foto’s.
 
 
 
Kentekenonderzoek Schipholweg

 
Van 7 tot en met 20 maart houdt de provincie een kentekenonderzoek op de Schipholweg. Gemeente Haarlemmermeer wil weten of het gebruik van de Schipholweg veranderd is sinds omlegging van de A9. De gemeente ziet graag dat de weg wordt afgewaardeerd naar 50 km/uur. Lees meer.
 
Atletiek bij AV Badhoevedorp
De aanleg van de atletiekbaan is praktisch klaar. De atletiekbaan bestaat uit drie lagen: eerst zand, daarbovenop lava en als laatste een 'barotop'. Dat is de bekende oranje toplaag. Er kunnen straks meerdere atletiekonderdelen beoefend worden bij AV Badhoevedorp: o.a. hardlopen, kogelstoten en verspringen. Bekijk hier de foto’s. 
 
 
Particpanten aan het woord

 
In een reeks van interviews stellen participanten zich voor aan hun dorpsgenoten. Zij hebben een sleutelrol bij de participatie rond de Groene Singel, de vernieuwing van het dorpscentrum of geven advies over de relatie tussen de gebiedsontwikkeling en Badhoevedorp als geheel. Lees hier het eerste portret: Yvonne de Boer.
 
Badhoevedorp vanuit de lucht
Er zijn nieuwe luchtfoto's van Badhoevedorp gemaakt.  De opnamen zijn gemaakt door YourCaptain luchtfotografie in opdracht van Rijkswaterstaat. Via de facebookpagina van Rijkswaterstaat omlegging A9 kunt u genieten van beelden van de sloop van de A9 en Badhoevedorp van bovenaf.