Datum
Mei 2019
In deze nieuwsbrief:
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
 
Deze digitale nieuwsbrief met informatie over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp is een uitgave van gemeente Haarlemmermeer.
 
voor deze nieuwsbrief
 
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
  
Informatiemarkt
 

Zaterdag 5 oktober

(onder voorbehoud)

 
   
Badhoevedorp
Nieuwsbrief
 

 
Kamerlingh Onneslaan weer open  

Rond 17:00 uur vandaag gaat de Kamerlingh Onneslaan weer open! Op onze Facebookpagina kregen we een aantal vragen over de sloop. Waarom slopen we nú de tunnelbak? Wat gaat er nog meer gebeuren? Bart van Eijk, omgevingsmanager gebiedsontwikkeling, heeft deze vragen toegelicht. Dat deed hij op de Kamerlingh Onneslaan en ja, daar waaide het een beetje. Bekijk het filmpje>>
 
 

 
Volop plannen voor Badhoevedorp

De informatiemiddag in het dorpshuis op 6 april kon op flink wat bezoekers rekenen. Veel interesse was er voor het schetsontwerp van het Lint en de update van het stedenbouwkundig ontwerp Schuilhoeve. En terwijl de bezoekers in gesprek gingen met projectteam, ontwikkelaars, gebiedsmanager of wijkagent vermaakten de kinderen zich met knutselen, korfbal en Bubbel voetbal.
 

 
Schuilhoeve update
 
Begin april is aan direct omwonenden het bijgewerkte plan voor Schuilhoeve gepresenteerd. Wat vonden de ongeveer 30 bezoekers van de nieuwe plannen? De reacties waren positief, maar ook kritisch. Er was lof over de oplossingen die het geluid van Schiphol moeten gaan tegenhouden. En over de Groenezoom die autovrij zal gaan worden. Lees verder >>
  
 

 
Badhoevedorps Lintje

Het Lint is de nieuwe recreatieve wandel- en fietsroute op de plek van de oude A9. Het verbindt de  nieuwe woongebieden, de groengebieden en het centrum met elkaar. Daar is straks ruimte voor allerlei activiteiten, skaten, hardlopen, wandelen noem maar op. Het schetsontwerp staat nu op onze website. Bekijk het Lint >>
 
 

 
Sloterbrug van slag
 
Een van de radars van de verkeerslichten bij de Sloterbrug was verbogen. Daardoor ontstond er in het paasweekeinde een grote verkeerschaos bij de Sloterbrug tussen Sloten en Badhoevedorp. Wat was er aan de hand?
 
 

 
Schaken op het Franse plein
 
De 'voortuin' van de tennisvereniging, kinderboerderij en Sporting Badhoevedorp is flink opgeknapt. Er zijn muurtjes gemetseld, borders gevuld en bankjes geplaatst. Deze maand komen nog een speelboom en een steltenparcours. Tip: De sleutel voor de kist met schaakstukken voor het grote buiten schaakspel kun je ophalen bij de kinderboerderij.
 

 
Park Quatrebras groeit 
 
Vanaf het oude tracé van de A9 zijn twee nieuwe bruggen op hun plek in het park getilt. Over een paar maanden wandel je daarover vanaf het park naar het nieuwe hondenlosloopgebied. Nog even geduld dus want Rijkswaterstaat heeft nog een flinke klus aan het opruimen van het oude ANWB terrein. Ook zijn de paden in het park én het Franse plein van een zachtgele toplaag voorzien. Dat ziet er een stuk beter uit!
 

 
Oproep: hou het heel!
 
We werken hard aan een nieuw park en een mooi plein aan de Snelliuslaan. Nu het lente is wordt het daar steeds mooier. Helaas wordt er regelmatig iets gesloopt, door het nieuwe groen gereden en worden zelfs plantjes uit de perken getrokken. Ontzettend zonde natuurlijk! Wat kun jij hieraan doen? Geef het goede voorbeeld en/of bel met de gemeente op 0900- 1852 of meld vernieling digitaal.