Datum
Februari 2019
In deze nieuwsbrief:
Colofon
 
Deze digitale nieuwsbrief met informatie over de gebiedsontwikkeling in en rond Badhoevedorp is een uitgave van gemeente Haarlemmermeer.
 
voor deze nieuwsbrief
 
Aan de inhoud van deze nieuwsbrief kunnen geen rechten worden ontleend.
  
Informatiemarkt

Zaterdag 6 april
Zaterdag 5 oktober

(onder voorbehoud)

In juni is het projectteam ook aanwezig op de jaarmarkt.
 
   
Badhoevedorp
Nieuwsbrief
 
 
Raadsessie Badhoevedorp centrum 
 
Op donderdag 14 februari wordt de nieuwe gemeenteraad tijdens de raadsvergadering bijgepraat over het "Gebiedsontwikkeling Badhoevedorp Definitief Stedenbouwkundig Ontwerp Badhoevedorp-Centrum". Deze vergadering is openbaar en is te volgen via internet.
 
 
 
 
Overdracht oude A9 
 
Op 1 maart is aannemer CBB klaar met de sloopwerkzaamheden voor Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat voert nog een aantal bodemonderzoeken uit. De overdracht van de grond aan gemeente Haarlemermeer moet daar nog even op wachten. Zodra een datum bekend is communiceren we deze natuurlijk via onze media.
 
 
Nieuwe bomen
 
Nieuw groen bij Badhoevedorp. Waar de A9 de Schipholweg bij Lijnden kruist zijn jonge bomen aangeplant. Eerder zijn al bomen geplant richting het knooppunt A9/A4. Deze bomen zijn onderdeel van de groencompensatie door Rijkswaterstaat. Het groen dat verwijderd is bij de omlegging van de A9 wordt gecompenseerd binnen Haarlemmermeer. 
 
 
Opening Vomar
 
Op 30 januari openden de deuren van de nieuwe Vomar aan de Sloterweg. Met ruim 1.500 vierkante meter en het vernieuwde assortiment is de tijdelijke supermarkt klaar voor de komende 3 tot 10 jaar. Het is de bedoeling dat de Vomar later een plekje krijgt in het nieuwe centrum van Badhoevedorp.
 
 
Borders Franse plein

De insectenmuur is klaar op het Franse plein aan de Snelliuslaan. De bouwvakkers maken de borders van oude stoeptegels. De ruim 13.000! tegels zijn gehalveerd en vervolgens verlijmd. Een pittig werkje. Zodra het kan beplant de aannemer de borders en insectentuin. Ook komt er nog een toplaag op de paden. Bekijk de foto's >